Nieuws

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

 

BBC Garage Wille Hansbeke werd gesticht aan het begin van de jaren 60. Het kleine clubje dat zijn thuismatchen destijds afhaspelde op de koer van de Hansbeekse jongensschool groeide echter uit tot een mastodont en dito topploeg in eerste landelijke. Graag de feiten even op een rijtje.

Anno 2023 is onze plaatselijke basketbalploeg een vaste waarde geworden in het Oost-Vlaamse basketbal. Na vijfmaal op rij de buren van Sgolba Aalter te hebben geklopt zijn we zelfs uitgegroeid tot de eerste ploeg van het Meetjesland. De wedstrijden op zondagavond ,die vandaag de dag in Nevele worden gespeeld, gelden als de ontmoetingsplaats voor vele basketballiefhebbers uit Gent en omstreken. Het komend seizoen (2023 - 2024) wil het bestuur na een zeer actieve transferperiode zelfs resoluut een gooi doen naar de titel en de promotie naar derde nationale. De toekomst oogt mooi.

Ploegenindeling

Uiteraard willen we niet alleen hoge ogen gooien met onze A-ploeg. In de loop der jaren werd een parcours uitgebouwd dat erin slaagt om basketbalplezier te verschaffen aan iedereen vanaf het vierde levensjaar. Er wordt jaarlijks pogingen ondernomen om ruimte voorzien voor evenveel ploegen als nodig om alle leeftijden aan bod te laten komen. Dit voor zowel meisjes als jongens. Om te garanderen dat meisjes ook na hun veertiende nog aan de bak kunnen komen heeft het bestuur destijd een damesploeg opgericht die vandaag vertoeft in eerste provinciale. Samengevat mogen we rustig stellen dat BBC Garage Wille Hansbeke ontspanning biedt aan iedereen. Basketbal is zowel als kijk- als doe-sport absoluut de moeite en is mondiaal één der grootste sporten.

Zin om ons te vervoegen als kijker of actieve sporter ?

 

Koen De Cock - Voorzitter BBC Hansbeke

© website powered by Twizzit.com but edited by BBC Hansbeke